ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ - η απάντηση στην βουλιμία, τη πολυφαγία και την παχυσαρκία
Συγγραφέας : Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος – Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity

diatrofikh-nohmosynhΈνας οδηγός για να καταπολεμήσει ο καθένας την πολυφαγία, να αντεπεξέλθει στη δίαιτα, με οδηγίες και προτάσεις ώστε να αποφύγει τα βουλιμικά επεισόδια και να παραμείνει πιστός στο πρόγραμμα διατροφής του. Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλες τις γνώσεις  που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Η θεωρία του Δείκτη Διατροφικής Νοημοσύνης  έρχεται ως γνώση που θα χρειασθεί ο κάθε άνθρωπος που έχει διαταραγμένη σχέση με το φαγητό ώστε να αποκτήσει ξανά τη χαμένη ικανότητα να μπορεί να πει «φτάνει» και να βρει τη δύναμη να παραμείνει σταθερός και πιστός στη  δίαιτα μέχρι το τέλος. Μέχρι το τέλος και για τελευταία φορά.
 Κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Μεταίχμιο σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών www.keadd.gr

Τιμή Βιβλίου: 16,65

Παραγγείλτε το βιβλίο από το Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του E-Psychology.gr

agora

Σχόλια για το βιβλίο:
Κε Ζουμπανέα…
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα το βιβλίο σας να είναι μία από τα ίδια, σαν όλα αυτά τα αμερικάνικα αυτοβελτιωτικά προς πάσαν νόσον και βλακείαν... Ευτυχώς δεν είναι!
Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια, όχι γιατί έχετε κάνει κάποια μεγάλη ανακάλυψη αλλά γιατί ξέρετε πραγματικά για πιο πράγμα μιλάμε όταν λέμε βουλιμικό επεισόδιο και το μεταφέρετε στην ορθή του διάσταση. Οι περισσότεροι άνθρωποι (ακόμα και διαιτολόγοι) νομίζουν ότι είμαστε άτομα που μας αρέσει να τρώμε πολύ και μας αντιμετωπίζουν με το δείκτη προτεταμένο μπροστά στο παιδί που έκανε ζημιά και πρέπει να τιμωρηθεί (λες και δεν μας φτάνει η αυτοτιμωρία)
Επίσης με εξέπληξε η λογική του « η γνώση είναι δύναμη» και η προσπάθεια σας να μάθετε τους ανθρώπους να «ψαρεύουν», δυστυχώς στην εποχή της εμπορευματοποίησης των πάντων οι περισσότεροι προσπαθούν να σου πουλήσουν τα ψάρια τους και σπάνια σου λένε που και πως τα έχουν ψαρέψει.

Να σας πω επίσης ότι η γλώσσα γραφής σας είναι απόλυτα κατανοητή ακόμα και σε ένα παιδί, πράγμα πολύ σημαντικό ειδικά στην περιγραφή των διαφόρων μηχανισμών απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών.
Πράγματα που δεν μου άρεσαν θα σας πω μόλις το διαβάσω δεύτερη φορά γιατί με την πρώτη δεν βρήκα κάτι :)
Οφείλω να ομολογήσω ότι με βάλατε σε διαδικασία κε Ζουμπανέα γιατί τώρα ξέρω πως παίζεται το παιχνίδι μέσα στο σώμα και στο μυαλό μου.
Ευαγγελία Τ.

Όλοι σου λένε συγχαρητήρια για αυτό το βιβλίο και χαίρομαι ειλικρινά!!! Εγώ θα μιλήσω για την δύναμη της δουλείας μας που ασυνείδητοι τελικά γέμισαν τις τσέπες τους χρήματα χωρίς να υπολογίζουν τον ανθρώπινο πόνο αλλά και τις δυσάρεστες συνέπειες που μπορούν να προκαλέσουν στον ασθενή τους. Τελικά όλοι στο βωμό του χρήματος και της δόξας ? αξίζει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο ?Πόσα προγράμματα θα κλείσουμε και τι μπόνους θα έχουμε ?πόσες δίαιτες θα γράψουμε και τι ποσοστά θα πάρουμε ? ποιος τελικά θεωρείται ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ !! Ο ίδιος ο ασθενείς θα μας κάνει πετυχημένους και ο ίδιος θα μας απορρίψει ας ασχοληθούμε λίγο περισσότερο μαζί του . Και θα πω ότι είσαι ένας ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ όχι γιατί έγραψες ένα βιβλίο αλλά γιατί μας κατέγραψες δουλειά πολλών ετών σε ένα βιβλίο και η δουλεία σου αξίζει
περισσότερα !!! ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ - ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ιωάννα Β.

Περισσότερα σχόλια στο group του FaceBook  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διαφημιστική προβολή...